Skip to main content

Posts

Showing posts from February 29, 2012

Bilik Gerakan AMK Permatang Pauh terima 'bangkai ayam berdarah'?

BANGKAi ayam berdarah yang  dijumpai tergantung di pagar Bilik Gerakan AMK Permatang Pauh awal pagi tadi menggamit pelbagai tanda tanya.

Aktivis AMK merangkap Penyelaras KADUN Seberang Jaya, Abdul Jalil Che Ros (kanan) ketika dihubungi berkata, perbuatan tersebut mungkin mempunyai kaitan dengan debat terbuka malam ini yang membabitkan tokoh kerajaan dan pembangkang.

"Saya tidak tuduh pemuda Umno yang melakukan provokasi ini walaupun di kalangan mereka dikesan melakukan beberapa tindakan provokasi termasuk menyerang dua wartawan akhbar Cina 'Khong Wah Jit Poh' (Adam Chews dan Lee Hong Chun) dalam Himpunan Hijau 2.0 di Padang Kota (George Town) pada Sabtu lepas.

"Tindakan provokasi dengan meletak bangkai ayam berdarah di sini mungkin provokasi pihak pembangkang kerana bilik gerakan (AMK) ini merupakan sekretariat program debat malam ini," ujar beliau.

Jingga 13 P.Pinang lancar 'Gerakan 1,000 Kamera' hadapi provokasi Umno

Jingga 13 Pulau Pinang melancarkan kempen "Gerakan 1,000 Kamera" sempena menghadapi kemungkinan serangan liar pemuda Umno dalam debat terbuka di Dewan Besar Sungai Dua, Tasek Gelugor pada malam ini.

Koordinatornya, Amizuddin Ahmad berkata pihaknya berbuat demikian supaya insiden dua wartawan akhbar harian Cina Kwong Wah Jit Poh yang diserah sehingga tercedera dalam Himpunan Hijau 2.0 di Padang Kota pada Sabtu lepas tidak berulang.

Adam Chew, 29 tercedera di lengan manakala kepala Lee Hong Chun, 25, menerima hentakan dek topi keledar.