Skip to main content

Posts

Showing posts from April 30, 2013

Asing kuasai negara selepas Anwar PM hanya hasutan Muhyidin -Dr.Afif

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata kuasa asing akan menguasai Negara jika Pakatan Rakyat memang PRU13, lapor Buletin TV3 malam ini."Jangan masuk kubu pembangkang kerana di sebalik pembangkang (Pakatan Rakyat) ini memang ada kuasa asing yang bersedia masuk ke Malaysia kalau Datuk Seri Anwar menjadi perdana menteri."Mereka (kuasa asing) akan mencampuri dasar mereka (pembangkang) dan program mereka, ini bahaya dan sebab itu Allah nak tunjuk dan parti pembangkang kini (pun) kian rapuh," kata Timbalan Presiden Umno di Batu Pahat, Johor hari ini.Beliau bagaimanapun tidak pula mengulas mengenai kontroversi Datuk Seri Najib Tun Razak (pemangku perdana menteri merangkap presiden Umno) menyerahkan sebidang tanah negara milik KTM di Tanjong Pagar kepada Singapura berapa tahun lepas tanpa perkenan Sultan Johor, diluluskan dalam Dun Johor serta Parlimen dan dibentang dalam mesyuarat kabinet pusat.Itu, tidak termasuk penyerahan telaga minyak Blok L dan Blok M yang diserah oleh Tun Abdu…

Dah dakwat tak kekal, isteri saya cadang pakai inai kahwin laaa kah kah kah

Tak sabaq menunggu Buletin TV3 malam ini sembunyi penipuan SPR.
"Saya boleh memberi jaminan bahawa dakwat tersebut boleh tahan untuk sekurang-kurangnya tujuh hari," kata Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof. Orang dah riuh kata dakwat kekal itu tak kekal.

Isteri saya kata, "Itu bukan dakwat kekal, Baik pakai inai sebab inai pun kekal. Belakang rumah..."

[Youtube] Malaysiakini dedah dakwat tak kekal, Buletin TV3 malam ini sembunyi aduan undi pos seleweng

Kecewa Buletin TV3 sembunyi bukti, Polis Seberang Perai mula sebar MMS dakwat kekal pengundi pos boleh padam serta merta

SAKSI pengundi pos berdaftar yang mendakwa SPR di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Tengah mula menyebarkan bahan bukti menerusi MMS.

Pegawai SPR berwajib yang dihubungi enggan memberi maklum balas lanjut dan terus menegaskan bahawa dakwat kekal yang digunakan adalah asli serta bukan tujuan menipu undi pos PRU12

Dalam perkembangan sama, ikuti Laporan Polis Isu Penggunaan Dakwat Kekal, lapor blogger AmenoWorld.

DI BAWAH INI BERITA YANG BULETIN TV3 TAKUT SIAR
Tipu Pilihan Raya, Turun Jalan Raya

Buletin TV3 malam ini enggan siar tipu undi pos babit tentera dicalit dakwat tak kekal

Lagi berita yang tidak akan disiarkan oleh TV3 malam ini mengenai dakwat kekal yang digunakan oleh pengundi pos hari ini boleh padam serta merta, sekaligus sistem pilihan raya kali ini terdedah pada unsur penyelewengan.

Blogger Milo Suam baru mendedahkan mengenai gambar dakwat kekal pada jari tentera boleh dipadam serta merta.

Berikut adalah komen blogger mesra Pakatan Rakyat tersebut.
PROSES pengundian awal hari ini menjadi haru biru apabila dakwat kekal yang dicalit di tangan pengundi rupanya boleh dipadam dengan mudah menggunakan air sabun.

Lihat gambar bagaimana salah seorang tentera yang baru sahaja membuang undi menunjukkan dakwat yang dicalit di jarinya dengan mudah boleh dihapus begitu sahaja.

Laporan polis dibuat di seluruh negara diketuai pimpinan Pakatan Rakyat berhubung isu dakwat kekal ini.

Pengerusi SPR dan timbalan sila letak jawatan dan masuk rancangan Maharaja Lawak Mega!Tipu Pilihan Raya, Turun Jalan RayaBuletin TV3 akan tutup berita tipu undi pos di IPD Sbrg.Perai Tengah, dakwat kekal boleh padam serta merta

Headline Buletin TV3 malam ini tentu melaporkan mengenai proses pembuangan undi membabitkan pengundi pos berdaftar yang baru selesai berjalan lancar.

Tentunya yang dikuasai oleh Umno BN itu tidak akan menjelaskan cacat cela dalam penggunaan dakwat kekal membabitkan pegawai polis.

Salah satu pusat pembuangan undi pos di Pulau Pinang hari ini adalah IPD Seberang Perai Tengah, dekat Bandar Perda dalam Parlimen Bukit Mertajam.

Lebih 500 polis membuang undi pos di sini dengan pengenalan sistem dakwat kekal yang baru.

Masalahnya, dakwat kekal yang digunakan semuanya tidak kekal dan boleh padam.

Saksi, Wartawan Subhi yang merupakan pemantau SPR di pusat buang undi pos itu dilaporkan ada mengambil gambar-gambar bukti dan dijangka muat naik malam ini.

Semua tangan pengundi bersih tanpa dakwa kekal. Dakwat yang diguna boleh padam.

Ertinyanya, sia-sia guna dakwa kekal yang palsu sebab undi pos terdedah pada penyelewengan undi kerana semua orang boleh undi lebih dari sekali.

Sebelum ini, Bersih 3…

[Youtube bocor] Aku tak tekata apa bila MIC pun menyanyi lagu nih...kah kah kah

Komen aku:
"Bila parti tak menyanyi, orang tak tahu parti boleh menyanyi ka tidak. Bila menyanyi, tak tau nak kata apa-apa. BERIBU-RIBU TAHNIAH....kah kah kah"

Najib paling takut apabila rakyat Johor pun faham 'Ubah' maksudnya UNDI PAKATAN, RAKYAT UNTUNG!!!

"Slogan Ubah yang dilaungkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat belum tentu bawa kebaikan untuk rakyat."
Itu yang Najib Razak terus minta rakyat percaya termasuk di Johor Bharu semalam.

Kata Presiden Umno itu, slogan Ubah itu tiru slogan change yang dilaung di Barat sampai menempias Arab Spring di Timur Tengah.

"Jangan main dengan istilah dan perkataan, banyak kali ahli politik guna change, pembangkang di Malaysia pakai Ubah. Istilah change boleh bawa sama ada kebaikan atau keburukan," dalih Najib.

Dakyah ini bukan disampaikan di kubu kuat Pakatan Rakyat seperti di Kelantan, Selangor atau Pulau Pinang.

Najib nasihat orang Johor. Najib nasihat di kubu kuat Umno, negeri kelahiran United Nepal Myanman Organization.

Tak pernah dalam sejarah Umno terima nasihat sampai begitu serius.

Dalam siri-siri pilihan raya umum lepas, Umno datang nasihat Kelantan supaya tinggalkan PAS kerana Tok Guru Nik Aziz didakwa tidak pandai perintah Kelantan.

Umno kata, "Kelantan negeri miski…

Saya, Malik & Batu Maung laung 'Undi Pakatan, Rakyat Untung' malam tadi

MALAM tadi, saya tak ikut bos saya berceramah politik. Lim Guan Eng ceramah di Sekolah Tinggi Cina Han Chiang, Georgetown. Hampir 20,000 juga katanya. Anwar Ibrahim pun ada malam ini.Saya berkongsi pentas politik dengan Datuk Abdul Malik Abul Kassim di Kongsi 10, Sungai Ara.Malam ini, saya membantu Abdul Malik meletakkan kemenangan PR di Dun Batu Maung.Seperti tempat-tempat lain, saya bawa idea kempen yang mudah."Perubahan satu kemestian. Tumbang Kelantan, Selangor, Kedah, Perak (kemudian kudeta) dan Pulau Pinang pada PR masa PRU12 bukti perubahan satu kemestian."Pusat beri RM500 BR1M. Kerajaan PR DAP Pulau Pinang pun beri RM100 kepada ibu tunggal, warga emas, OKU dan pelajar emas tiap-tiap tahun."Gambarannya, perubahan untung rakyat. Rakyat untung sebab rakyat buat perubahan. "Semakin kuat pembangkang (Pakatan Rakyat), rakyat makin untung. (Pakatan Rakyat) menang Putrajaya, rakyat makin untung," tegas saya.Malam tadi, orang tempatan yang hadir bersama saya me…