Skip to main content

Posts

Showing posts from May 20, 2013

Elak belanja bocor bukan GST, kata Steven Sim

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dinasihat supaya tidak melaksanakan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sekarang kerana dijangka membeban lagi rakyat terbanyak di negara ini.Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Steven Sim Chee Keong berkata, pendapatan negara masih boleh ditingkatkan melalui tadbir urus Cekap, Akauntabel dan Telus (CAT) sebagaimana dibuktikan di Pulau Pinang dan negeri-negeri Pakatan Rakyat lain.Justeru, katanya, Kerajaan Pusat tidak perlu mengikut dalih Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Datuk Seri Idris Jala meningkatkan pendapatan negara sehingga RM27 bilion dengan cara menguatkuasa cukai baru itu."Ketua Audit Negara telah melaporkan bahawa Malaysia kerugian RM28 bilion setahun kerana kepincangan dalam pengurusan Kerajaan (Pusat)."Jika berjaya menutup segala kebocoran di peringkat Kerajaan Pusat, maka 'dividen anti-rasuah' tersebut melebihi pendapatan yang dijangka akan dikutip melalui GST," ujar beliau menerusi emel, kelmarin.M…

Patut P.Pinang pun tumbang sebab Perkasa kritik pakai kasut, Zulhazmi kritik pakai facebook

MASA Terengganu tumbang dalam PRU2004, bukan (arwah) Dr Lo'Lo' saja yang menangis di Kuala Lumpur.

Boleh kata akar umbi PAS seluruh negara menangis. Mereka nak lihat Terengganu sama seperti Kelantan, kekal berkubu walau diserang macam-macam oleh Umno Barisan Nasional.
Tetapi, Kedah selepas tumbang dalam PRU2013 baru-baru ini, saya tak berjumpa lagi orang yang menangis atau sedih. 
Banyak yang menyalah Sanusi SetPol Azizan. Mereka kata, "Azizan jadi lagu tuuu sebab dia terima nasihat yang salah daripada Sanusi."
Saya tak mau kata apa-apa. Sebab Azizan pun semua kita tahu keadaannya. Bersama-sama kita doa.
Dalam dok sengap-sengap ada lagi yang dok bantai Azizan. 
Dulu, ke hulu ke hilir dok Azizan, sekarang, boleh dia kata "Awat...hampa ingat Azizan tuuu tak baligh ka sampai terima nasihat yang salah dari Sanusi."
Masa Azizan di gigi kekuasaan lagi, saya dah bantai Azizan. Saya kata dekat pemuda PAS Kedah itu (masih pemuda lagi), "Panglima tak mengajak …

Pengkhianatan Din Ayam di Kota Damansara macam bangkai gajah dah....

Mesyuarat PAS Pusat baru-baru ini berbincang mengenai status Zaharuddin Mohamad yang didakwa dalang serta simbol pengkhianatan sampai Pakatan Rakyat tewas di DUN Kota Damansara.
Khalid Samad berkata, "Kepimpinan akan menyiasat perkara ini dan mengambil tindakan yang sesuai.
Selebihnya, bacalah PAS S'gor mahu 'calonnya' di Kt Damansara dihukum.
Malam itu pun, Khalid bersama-sama Hanipa Maidin tekan Hadi Awang supaya dakwa dan bicara Zaharuddin di bawah Lembaga Disiplin PAS secara bebas.
Oleh kerana Zaharuddin itu menantunya mungkin, Abdul Hadi enggan dan tolak mentah-mentah desakan itu.
Cerita ini sudah menjadi rahsia umum jamaah. 
Zaharuddin pun tahu hal ini. Dia tiada hujah untuk tutup pengkhianatan yang dilakukannya di Kota Damansara.
Hadi Awang pun tak boleh buat apa-apa. Sejak selesai PRU13, Presiden PAS itu tidak nampak lagi dalam mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat. Hari ini, khabarnya di Turki.
Dalam media sosial, macai-macai Kerajaan Perpaduan dah…

Nyalaan lilin derita Adam Adli depan USM 8 malam ini

Candlelight vigil: Solidarity with Adam Adli.20/5/13, 8pm, Sg.Dua USM bus stop.Show ur support to Adam, we need you!!!Spread to your trusted friends.