Skip to main content

Posts

Showing posts from November 1, 2013

Anugerah Olahragawati Harapan 2012 gembirakan Chee Yee

ATLET Karate, Thor Chee Yee, 21, yang memenangi dua pingat emas pada kejohanan Sukan Malaysia (SUKMA) dekat Kuatan, Pahang melahirkan rasa gembira kerana dipilih pula menerima anugerah Olahragawati Harapan Tahun 2012 daripada Kerajaan Negeri.
“Saya berasa sungguh gembira kerana latihan yang begitu bersungguh-sungguh akhirnya berhasil,” ujar Chee Yee semasa ditemui di Kompleks Majlis Sukan Negeri (MSN) dekat Batu Uban, semalam.

Exco Belia & Sukan, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Chong Eng yang menyampaikan anugerah tersebut dalam satu majlis rasmi Kerajaan Negeri baru-baru ini.
Chee Yee pernah mewakili Pulau Pinang dalam beberapa kejohanan peringkat kebangsaan sejak tahun 2007.
Julai lepas, atlet Karate berkenaan berjaya mendapat pingat emas dalam dua kategori, iaitu perseorangan wanita dan berpasukan.

Tunas Muda seleweng punca saya jadi pelarian - Rasyidah

HAKIM Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, Abang Iskandar Abang Hashim pagi ini menolak permohonan saman oleh seorang penduduk asal Kampung Tersusun Sungai Ara dekat Bayan Lepas ke atas defenden, Koperasi Tunas Muda Sungai Ara Berhad (KTMSAB).
Plaintif, Siti Rasyidah Ramli, 55, berkata, ketetapan tersebut adalah jelas bertentangan dengan Surat Kebenaran Pendaftar Koperasi - JPKLP15 & JPKLP19 bagi mendapatkan pindak milik atas Surat Perintah P17397 di mana geran-geran tanah dipindah milik kepada koperasi.
Beliau berkata, sepatutnya, perintah itu mengarahkan semua tanah berwajib dipindah milik kepada tiga penuntut tanah berwajib, iaitu anggota keluarganya di bawah Skim Penempatan Semula Kampung Tersusun Sungai Ara. 
"Mahkamah mengarahkan saya membayar RM3,000 kepada defenden. 
"Tunas Muda seleweng punca saya sudah jadi pelarian.
"Pernah sekali, rumah saya dirobohkan pada tahun 2008 dan terbaru pada 7 Februari 2013 kesemuanya tanpa kebenaran," ujar Siri Rasyidah di Komta…