Skip to main content

Posts

Showing posts from March 14, 2014

Samsung pula luncar permainan 'Bomoh', selepas 'Aku Jimat' mirip Rosmah di pasaran Apple

SAMSUNG pula mengeluarkan Apps bomoh untuk pengguna telefon pintar jenis adroid tersebut.

Gambar apps BOMOH itu dikesan di laman sosial facebook Ustaz Wan Ji Wan Hussin al-Ta'addudi, sebenar tadi.

Peluncuran apps BOMOH itu semasa seluruh dunia sedang menjenakakan kaedah Malaysia menjejaki MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas.

Banyak parody BOMOH dikesan di facebook sampai sekarang, hatta 'Bomoh bubu' mahu tampar, saman KJ.

Anwar Ibrahim bertanya, Siapa bayar Bomoh 1Malasyia?

Manakala, Kerajaan Umno BN dalam reaksi spontan hari ini berkata, mereka tak terlibat.

Terdahulu, Datin Seri Rosmah Mansor pernah menjadi jenaka banyak pihak apabila isteri perdana menteri itu berdalih bahawa beliau menabung sejak kecil untuk membeli sebentuk cincin bernilai puluhan juta ringgit.

Selain berdepan pelbagai parody di media sosial 2.0 semasa itu, Malaysiakini melaporkan, Apple sendiri dikesan meluncurkan Permainan 'Aku Jimat' mirip Rosmah di pasaran.

Penganjur batal Pink Dot Penang 2014, betulkah LGBT disokong Kerajaan Negeri DAP P.Pinang?

DUA hari lepas, Ustaz Musaddeq Khalid whatsApp saya, "...apa cerita 29 Mac ni? Betul ke pesta seks songsang?"

Saya tak terkata apa, langsung tak respons whatsApp anak Khalid Samad itu.

Sesawang Harakahdaily ada menyiarkan berita Pink Dot Penang 2014 rai kumpulan LGBT - Abim.

Isu LGBT memang menarik dibincangkan, tak kira lah dari jendela demokrasi atau agama Islam.

Saya tak pernah tulis isu ini dalam blog peribadi, melainkan entri Anak perempuan Mahathir LGBT, penkid, lesbian & kaki arak?

Pun begitu, saya sebenarnya sependapat dengan Dr. MAZA, iaitu Berdialog dengan apa yang LGBT percaya.

Saya juga sokong mantik Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya yang berseloroh,Lesbian, gay nak duduk khemah mana di Arafah?

MH370 mendekati motif pembunuhan apabila Pentagon sendiri sebut 'ia mungkin tindakan yang disengajakan...'

PANGGILAN telefon bertali arus memaki hamun saya apabila disiarkan entri MH370: Jejak lelaki Uighur dekatkan insiden pada motif pembunuhan?

Ada pemimpin PAS Pusat kata, "BJ Faqar gila!"

Beberapa pemimpin mesra Pakatan Rakyat pun banyak yang sentimen bila mengulas bab ini, kononnya nak jaga perasaan kaum keluarga mangsa tragedi itu.

Semua kita bukan menghina keluarga mangsa, kita sedang menganalisis insiden tersebut. Sama ada bersetuju atau tidak dengan cara kendalian insiden itu, itu semua analisis semata-mata.

Awal-awal lagi saya dah kata, ada unsur konspirasi di sebalik kelaku Putrajaya berhubung insiden tersebut.

Pakatan akan wujud lebih banyak PRK uji kekuatan parti, dalih Muhyiddin mungkin sembunyi rasa takut dengan janji Allah

KALAU Rasulullah sekadar sembahyang tunggang-tebalik siang malam, kekasih Allah itu tidak akan dipenjara, diusir keluar dari kampung halaman hatta diancam bunuh oleh United National Muta'assibin Organization.
Allah S.W.T. merakamkan hal ini di dalam al-Quran, yang bermaksud:
"Dan ingatlah (Wahai Muhammad S.A.W), ketika orang-orang kufur (dan) syirik (Makkah) menjalankan tipu daya terhadap kamu untuk memenjaramu atau membunuhmu atau mengusirmu (dari kampung halamanmu); mereka menjalankan tipu daya (mereka) namun Allah jualah sebaik-baik mematahkan tipu daya..." [Surah al-Anfal: 30] 
Kalau Rasulullah S.A.W. berdepan dengan tiga konspirasi jahat ini kerana membawa kebenaran, maka, tak hairanlah kalau umatnya yang menentang kezaliman pun berdepan risiko serupa.

PRK Kajang: Noh Omar mungkin ingat banjir di Kajang sahaja

SEBAGAi Pengerusi BN Selangor, memang kerja Datuk Seri Noh Omar membangkang Kerajaan Negeri Selangor yang ditadbir urus oleh Pakatan Rakyat.
Itu memang kerja Pembangkang.
"Di Selangor BN adalah pembangkang, manakala Pakatan Rakyat adalah kerajaan... Kita buat manifesto bila tak menjadi kerajaan. Ini kerajaan dah ada. "(Kandungan) manifesto itu adalah tanggungjawab kerajaan negeri... Tak perlu manifesto. Beliau nak naikkan prasarana di Kajang, tapi di Kajang sudah banyak kali berlaku banjir?" kata Noh, dipetik dari Malaysiakini.com.
Tetapi, apabila Noh Omar mempertikai wibawa Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, kononnya tak mampu menangani masalah banjir yang kerap kali berlaku di Kajang, macam ada tidak kena dengan ahli politik asabiah itu.

Untung Umno dapat menteri bodoh macam Ahmad Maslan

Ahmad Maslan sendiri mengaku, undi Cina mengamalkan 'politik untung'.
"Orang Cina pilih untung. Meniaga mahu untung, politik pun mahu untung," kata Ahmad dipetik dari Malaysiakini.com, selepas mengunjungi masyarakat di Pasar Malam Kampung Baru Sg Chua hari ini. Sepanjang kempen Ketua Penerangan Umno Malaysia itu, tidak kedengaran PERKASA membantah kerana kumpulan pendesak Melayu itu pun hakikatnya adalah Umno.

PERKASA tidak bantah kempen memenangkan calon MCA hakikatnya kerana Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail itu itu adalah calon Pakatan Rakyat.