Skip to main content

Posts

Showing posts from February 23, 2015

Ketua PasMa Jelutong parah kemalangan, isteri masih di ICU Hospital P.Pinang

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
DATUK KERAMAT - Ketua PasMa Kawasan Parlimen Jelutong, "Mat Nor Driving School" atau nama sebenarnya Mohd Noor Ismail (gambar) bersama isteri terlibat dalam satu kemalangan di Batu Maung, semalam.
Pengerusi PasMa Pulau Pinang, Zolkifly Md Lazim berkata, Mohd Noor baru keluar dari bilik bedah dan kini dimasukkan ke Wad C-13, tingkat 3 Hospital Pulau Pinang.
"Kedua-dua kaki dan tangan Mohd Noor patah, isterinya masih di ICU (Unit Rawatan Rapi) lagi," kata Zolkifly yang juga AJK Pulau Pinang kepada wartawan tadi.
Info lanjut, hubungi waris Mohd. Noor di talian 0194101365.

Pusat lupus sampah Jelutong akan tutup - Exco

Oleh: ZAINULFAQAR YAACOB
GEORGE TOWN - Exco Kerajaan Tempatan, Pengurusan Lalulintas dan Tebatan Banjir, Chow Kon Yeow berkata, pusat pelupusan sampah dekat Jelutong yang berusia lebih 20 tahun akan ditutup tidak lama lagi.
"Pusat pelupusan sampah yang berkeluasan 53 ekar ini didapati telah menjangkaui jangka hayatnya dan perlu ditutup untuk kerja-kerja pemulihan semula, sebelum rancangan pembangunan bercampur oleh mereka yang berminat.
"RFP (Surat Penyataan Hasrat) untuk proses tender terbuka akan disediakan oleh PDC (Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang) kepada mereka yang berminat untuk (melakukan) pemulihan semula dan rancangan pembangunan bercampur di bekas tapak pelupusan sampah Jelutong, serta cadangan tapak pelupusan sampah alternatif yang baru," ujar Kon Yoew yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Padang Kota di sini, petang tadi.
Tambah Kon Yeow, RFP dibuka dalam tempoh enam bulan mulai 12 Mac hingga 14 September depan, kepada mereka yang berminat untuk melaku…